Sandra Bugter

Ambachtelijke catering in Zeewolde

Sandra Bugter uit Zeewolde begon in 2018 met ambachtelijke catering. Daarvoor had ze heel lang in de horeca gewerkt, van broodjeszaken tot restaurants met Michelinsterren. Ze maakt haar producten zoveel mogelijk zelf. Maar tijdens de corona-crisis kreeg Sandra te maken met een gebrek aan ingrediënten. Ze vertelt:

_RTF6365

Sandra Bugter.

In het begin van de eerste coronagolf gingen mensen hamsteren en waren heel veel producten niet meer te krijgen. Nu heb ik het geluk dat ik in Zeewolde woon waar ontzettend veel boeren zijn en die maken de mooiste producten. Veel mensen die hier wonen weten dat vaak niet eens. Op een gegeven moment was de melk op en ik dacht: "Laat ik eens op Google Maps kijken." Nou, daar zit hier op de hoek een veehouderij die zijn eigen melk en kaas heeft. Ik haal daar de melk weg en maak mijn eigen yoghurt.

Vrienden hebben aardappelen en uien, maar die konden ze aan de straatstenen niet kwijt, omdat er bijna geen friet meer werd verkocht. Die frietaardappelen heb ik dus ook verwerkt en van de uien maak ik chutneys. Ik heb ook kweekperen geplukt, waarvan ik perencompote maakte. Ik heb van alles gedaan.

Dan heb je nog iemand die appels verkoopt aan Albert Heijn. Daar heb ik appels gehaald en daarvan heb ik appelmoes gemaakt: A star is born, met steranijs erin. Van bieten, uien, bloemkool heb ik pink veggies gemaakt. Als je rode biet met die andere groentes in het zuur legt, dan worden ze roze. Ja, ik ging in mijn creativiteit helemaal los! Dat heb ik allemaal geprobeerd. Maar helaas, dat liep niet. Dus ik denk:

"Weg ermee en op naar het volgende project!"

Ik blijf innoveren.

Bron: Project 'Hoe gaat het met ons, Flevolanders en corona', interview met Sandra Bugter, 26 november 2020. 

Alle rechten voorbehouden