Paul van Staveren

Interview uit de jubileumtentoonstelling 'Drieluik Flevoland' bij Nieuw Land.

Interview met de Flevolandse ondernemer Paul van Staveren door Hans Smits en Martijn Payens

Alle rechten voorbehouden

Paul van Staveren is de patron-cuisinier van restaurant Sonoy in de Poldertoren in Emmeloord. Hij is geboren en getogen in Emmeloord. Jarenlang had hij een Michelin restaurant in Blokzijl, maar zijn geboortegrond bleef trekken. In 2009 verhuisde Paul van Staveren terug naar Emmeloord en opende hij in de Poldertoren restaurant Sonoy.

Over zijn jeugd:

´Ik heb hier alles meegemaakt wat een kind kan meemaken. Het is een jonge gemeente, maar inmiddels toch wel met een klein beetje geschiedenis, die zich steeds meer begint te uiten.´

Paul van Staveren voelt zich niet zozeer Flevolander als wel Emmeloorder en bewoner van de Noordoostpolder. Emmeloord en de kleine dorpen eromheen vormen volgens hem samen één groot dorp.

Zijn vaste clientèle is veranderd:

´We krijgen veel gasten uit de Noordoostpolder en uit de hele provincie Flevoland.´

Restaurant Sonoy is het enige restaurant in Flevoland met een Michelinster. En dat op een unieke locatie: de achtste verdieping van de Poldertoren in Emmeloord!

Alle rechten voorbehouden